WoodzSTHLM reppar naturen och Stockholm

OPTIONAL COVER WOODZ 1600 (FINAL)

Foto: Thomas Blumenthal

För ett tag sedan länkade vi på Kulturklubben Galej en video angående Reklamprogrammet vid Linnéuniversitetet:s flytt från Pukeberg till Kalmar på vår Facebooksida. Till denna video hörde vi ett sound som stod ut och fångade våra vässade Galejöron. Vad vi hittade var WoodzSTHLM.

Det var kanske det detaljrika soundet som fick oss att söka upp denne man. Eller hur melodierna och takterna flyter ihop och står ut – man blir upprymd och taggad samtidigt som det är skön chillmusik.

WoodzSTHLM skapar musik inspirerad av skogen, vädret och naturen. Detta blir ett hållbart sound, skogen blir aldrig omodern. Låtarna för en genom en urban skog med staden nära men vildmarken runt hörnet. Vi förflyttas till stormiga hav, lugna tjärnar, soliga gläntor, fält utan gränser och urbana miljöer.

jag

Musiken säger mycket trots sin fåordhet, likt naturen självt. Det är avskalat och rått samtidigt som mjukheten och flowet ligger som tät, bindande dimma över kompositionen. Mångsidighet när den är som bäst – men med en tydlig röd tråd igenom allt.

En av WoodzSTHLM:s starkaste sidor är att han besitter en stor kreativ sida som han behandlar fokuserat. Detta kreativa sinne avslöjas i bl.a. “Fathers & Sons” där han på ett mjukt sätt låter rösten övergå till att bli en synth.

WoodzSTHLM släppte sin debutEP “Yearwalk” detta året och vi är säkra på att hans framtid är ljus. I skrivande stund har han inga spelningar inbokade men han är med i bandet Tjuvjakt som du kommer kunna se runtom i Sverige i sommar.

Klicka på länkarna nedan och lyssna in hans detaljrika, kreativa och massiva sound med egna öron.

Soundcloud: https://soundcloud.com/woodzsthlm

Facebook: https://www.facebook.com/Woodzsthlm

 

Kulturklubben Galejs favoriter: Regnet, SADEMOJI, Reaching, Youth Choir, Cobain.

Om du gillar det här kanske du även tycker om: Flume, Disclosure, Cinnamon Chasers.

 

Till sist har Kulturklubben Galej två önskningar till WoodzSTHLM:

Kära WoodzSTHLM,

… vi på Kulturklubben Galej vill ha musikvideos till alla låtarna, då vi tycker att ditt visuella sound bäddar för sjukt snygga scenerier. Snälla?

… sluta aldrig skapa musik.
Kulturklubben Galej

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s