Nadja Renman – ärlighet genom linsen

Nadja Renman är fotografen som har mångsidig erfarenhet inom olika konstformer, bl.a. teater och måleri, och hon besitter även en stark passion för att skriva. Detta i kombination med sitt fotograferande resulterar i en unik stil där hon ständigt lyckas fånga en verklighet genom kameralinsen.

Vi bad henne berätta om sitt fotograferande:

“Likt en betraktare vid sidan av livet granskar jag mänskligheten genom kamerans lins, i ett försök att komma närmare det som ligger på djupet av en människas tankar. Känslorna står centralt i mina bilder, konsten får en arena utan blygsamhet. Fotografi är för mig en helig plats där jag får lov att uttrycka mig själv utan hämningar.

ImageProxy-1.mvc  ImageProxy-2.mvc

Jag vill skriva poesi med mina bilder, jag vill bryta barriärer av tystnad och fånga en inre värld som sällan diskuteras. Jag vill förmedla känslor av äkthet och skala av alla de lager av skyddsmantlar vi människor tenderar att bygga upp för att skydda oss själva mot omgivningen. När jag fotograferar så vågar jag vara så pass ärlig i mig själv att jag blottlägger min egna existens samtidigt som jag ständigt försöker skapa funderingar kring vad verklighet och illusion är.

ImageProxy-4.mvc  ImageProxy-5.mvc

Mina bilder tar upp diskussioner kring ämnen och känslotillstånd som oftast hamnar i skymundan eller inte synliggörs på ett ärligt sätt. Jag arbetar ofta med bilden av mig själv i relation till omgivningen. ”

Lägg Nadja Renman på minnet för vi är säkra på att hennes ärlighet kommer ta henne långt.

Hemsida: troellungen.com

Flickr:  http://www.flickr.com/photos/troellungen

Kontakt: nadjarenman@gmail.com

Kulturklubben Galej

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s