Earth Kids- mystisk och drömsk elektro som elektrifierar

Drömvärlden som inträder. Dimman som sveper över ett övergivet hus. Det mörka tyget som dansar i morgonens ljumma vind.Städer och skogar. Okända platser men trygghet. Pålitlighet. Man träder in i drömvärlden. När de första tonerna strömmar ut ur högtalarna märker vi båda hur professionellt det låter. Earth Kids är bara barnet, i Oktober 2013 föddes dock elektroscenens framtid. Som de beskriver sig själva:

”Vi låter människa möta maskin på mitten och på så sätt skapa en glittrande, känslosam och drömsk pop. Med vår musik vill vi förmedla en känsla som gör att man både vill dansa och gråta samtidigt.”

IMG_4424 (1)

Elektromusiken elektrifierar oss och helt plötsligt vill vi i Kulturklubben Galej uppleva detta fenomen. Som två mörkklädda väsen från den djupaste stadsdjungeln kliver de ut i scenljuset. Det är musik av idag. Med avslappnad stämma, teatraliska scenkläder, mjuka melodier med dunkla efterklanger bygger de upp ett visuellt helhetskoncept som håller, och kommer hålla, för nutiden och framtiden.

De som har äntrat elektroscenen är Wilma och Louice, 18 år från Helsingborg. De vann precis tävlingen Popkorn på Tivoli i Helsingborg med sin musik. Men vi kan konstatera är att de har skapat musik som kräver mycket mer än Tivoli. Som når utanför Helsingborgs gränser. Till Berlin exempelvis.(dit Earth Kidzen ska flytta i September detta år)

OBS! Nedanstående länk är ännu inte aktiv, men den kommer att vara det från och med söndag denna vecka(23/3). Earth Kids är med i tävlingen P3 Osignat där man kan gå in och lyssna och rösta om man vill att deras låt ska spelas i radio!(v. 13-17):

http://p3osignat.sverigesradio.se/submission/2300065

Earth Kids

Facebook: https://www.facebook.com/earthkidsofficial

Soundcloud: https://soundcloud.com/earth-kids

En videointervju:
Gillar du vad du upplever, lyssna även på:

CHVRCHES, Purity Ring, Crystal Castles, gällande scennärvaron: Lady Gaga, Robyn.

/Kulturklubben Galej

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s