Jessica Karlsson och viljan att förändra

La rue Rochechouart

Gillar att klä ner mig och inte klä upp mig och samlar på människor som jag är kär i, som inte är kära i mig”

Jessica Karlsson heter den unga kvinnan som genom sin konst skapar en bättre värld. Med detta menas inte bara hur hennes tavlor kan transformera vilken sunkig vägg som helst till att se ut som ett fashionabelt konstgalleri, hon driver just nu ett konstprojekt för att hjälpa regnskogen på Borneo. Vi bad henne berätta lite om sig själv, vad hon gör för att förändra det som är orätt .

I detta nu arbetar hon med det egenstartade konstprojektet “I människans fotspår”, vilket har pågått  i tre månader och avslutas om två veckor. Om två veckor skänker alltså Karlsson  20 % av intäkterna för varje såld tavla till regnskogen på Borneo.

Paperlane (2)

Konsten speglar, och har alltid speglat, samhället. I dessa turbulenta tider finner Jessica Karlsson alltid något orätt i världen som hon vill försöka att rätta till. Hon berättar för oss att hon är inspirerad att starta upp ett projekt som ska göra Malmö finare. Med konst, mot rasism.

Tavlorna är färgsprakande, abstrakta med samma glöd som man hittar i konstnären själv. Det är glöden att vilja förändra. De har en tydlig underton av att allting inte står rätt till, någonting är skevt. Ett organiserat kaos sprider ut sig på duken och trots det oroväckande som gäckar känner man sig trygg. Trygg att det finns personer som engagerar sig och genom olika kanaler, likt konst, försöker förändra det som inte står rätt till. 

Så om ni vill hjälpa Borneos regnskogar  samt förvärva ett schysst konstverk (som om x antal år kommer vara värd minst det trippla av vad ni betalar i dagsläget) se till att hålla glöden levande!

Håll er uppdaterade om Jessica Karlsson, ni kommer höra mer från henne.

IMGP7274 (2)

Instagram: @artjessicakarlsson

facebook: https://www.facebook.com/pages/Jessica-Karlsson-Art/1385956878295866?fref=ts

mail: jessicakarlsson-art@hotmail.com

/Kulturklubben Galej

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s